HEADER
sigla
HR

            Universitatea „Danubius” din Galaţi este partener īn cadrul proiectului „Absolvenţii şi piaţa  muncii.  Studiu  naţional  de  monitorizare  a  inserţiei  pe  piaţa  muncii  a  absolvenţilor  in īnvăţămāntul  superior”,  implementat  de  UEFISCSU  –  CNFIS  şi  finanţat  din  Fondul  Social European, īn cadrul Programului  Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa prioritară 2 „Corelarea īnvăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la o viaţă activă”, secţiunea „Īnvaţă o meserie!”.
            Proiectul are ca scop elaborarea de instrumente de monitorizare a traseului socio-profesional al absolvenților din īnvățămāntul superior și implementarea acestora la nivel național și institușional. 
           Studiul pilot de monitorizare a inserției pe piața muncii a absolvenților din instituțiilede īnvățamānt superior de stat și particulare are la bază rezultatele programului Phare TVET-RO 2005, prin care au fost elaborate metodologii şi instrumente de  monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor de IS, rezultate recomandate de Ministerul Educaţiei īn metodologia cadru aprobată prin Ordinul de ministru nr. 6012 din 21 noiembrie 2008.
            Prin participarea la studiul pilot, Universitatea „Danubius” din Galaţi beneficiază de instrumente şi  de o metodologie unitară de cercetare a inserţiei propriilor absolvenţi pe piaţa muncii. Obiectul acordului de colaborare īntre UEFISCSU şi UDG este de a pilota şi implementa īmpreună,  la  nivelul  universităţii,  un  studiu  de  monitorizare  a  inserţiei  pe  piaţa  muncii  a absolvenţilor    săi  şi  de  a  dezvolta  şi  consolida  capacitatea  instituţională  necesară  realizării periodice a unor astfel de studii de monitorizare, cu caracter permanent. Studiul de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii se adresează absolvenţilor de īnvăţămānt superior la un an de la absolvire şi după minimum cinci ani de la absolvire. Astfel, proiectul urmăreşte să observe şi să analizeze traseul  socio-profesional imediat după absolvire şi după o perioadă considerată a fi suficientă pentru atingerea unui anumit nivel profesional şi conturarea unei percepţii individuale privind nevoile/necesităţile profesionale şi de angajare.

Echipa proiectului (institutionala)

Corneliu-Andy PUSCA - Coordonare si supervizare institutionala
andypusca@univ-danubius.ro

Anca Alexandra DODAN - Comunicare si secretariat
alexandradodan@univ-danubius.ro

Alina Ana DUMITRACHE - Comunicare si Aplicarea chestionarelor
alinadumitrache@univ-danubius.ro

Dorin MATEI - Comunicare si Aplicarea chestionarelor
matei.dorin@univ-danubius.ro

Gabriela VIRLAN - Consolidare si validare baze de date
gabriela.virlan@univ-danubius.ro

Alina Beatrice RAILEANU    - Aspecte IT in administrare baze de date
alinaraileanu@univ-danubius.ro
 

Contact

Anca Alexandra DODAN
telefon: 0372361207, 0733180153
e-mail: alexandradodan@univ-danubius.ro
 

 Chestionar absolventi 2005 2009

Informatii utile

·         De ce sa particip

·         Protectia datelor

·         Universitati participante

·         UEFISCSU - coordonator proiect

·         INCHER – partener proiect

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe co-finantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene