Va aflati aici : Home DESPRE DANUBIUS Mesajul Rectorului
Mesajul Rectorului PDF  | Imprimare |  Email

DISCURSUL RECTORULUI UNIVERSITĂŢII DANUBIUS, CONF. UNIV. DR. ANDY PUŞCĂ

DESCHIDERE AN UNIVERSITAR 2013-2014

Dragi invitaţi, părinţi, studenţi şi colegi,

 

Ce asteptari aveti de la o universitate?

......

Sa ofere calitate educationala cat mai buna, experiente unice prin continut, calitatea trairii in sine si capabilitatea de a le oferi un viitor in mod concret, prin branding si plasare usoara pe piata fortei de munca;

Pentru asta este necesar:

· Sa se creeze un brand puternic care sa atraga studentii si posibili noi parteneri institutionali;

· Un plan de comunicare sustinut care sa aduca in atentia publicului universitatea si strategiile ei novatoare;

· Atragerea de profesori si cercetatori cu un bun renume national si international in domeniile lor de expertiza, din domeniile de practica si industriile in care vor avea acces studentii la absolvire;

· Cluburi ale studentilor pe facultati in care sa fie incurajati sa aduca excelenta in studiu si practica;

· Departament de strangere de fonduri care sa caute si cofinantari pentru proiectele studentilor;

· Incubatoare de afaceri pentru profesori si studenti.

In noul an pornim de la viziunea de a dezvolta o universitate internationala, antreprenoriala, moderna si orientata catre stilului de invatare al tinerilor de astazi.

Am acceptat provocarea şi ne-am asumat riscurile de a deveni o universitate internatională. La început, departe de linia de start a cursei internationalizării învăţământului superior, acum Universitatea noastră a reuşit să treacă multe obstacole existente sau ridicate pe parcurs. Recunoaşterea excelenţei internaţionale a instituţiei noastre de învăţământ superior a venit chiar de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie care a apreciat că merităm să urcăm pe podiumul elitei academice internaţionale, incluzându-ne în valorosul Ghid al Excelenţei din 2012. Universitatea Cambridge, visul oricărui student din lume, consideră că Universitatea “Danubius” oferă tinerilor cele mai bune oportunităţi, pieţei muncii absolvenţi de calitate şi contribuie la construirea unei societăţi în care oamenii gândesc creativ şi critic.

Din ce în ce mai mulţi studenţi danubieni studiază la zeci de universităţi din Europa cu care Universitatea “Danubius” a fraternizat prin programul ERASMUS. În fiecare an, studenţi ai Universităţii Arcadia din Philadelphia, SUA, devin, pentru câteva zile, studenţi ai cursurilor honours organizate aici, la Universitatea noastră.

Cerinţele pieţei muncii internaţionale pentru poziţii de lesdership în comerţ şi industria ospitalităţii, pentru specialişti în bioeconomie, în shipping internaţional, au catalizat eforturile noastre în direcţia înfiinţării unor programe de masterat care să pregătească lideri în aceste domenii ale unei lumi globalizate, absolvenţii acestor programe având marele avantaj al confruntării continue şi stimulante cu mediul de afaceri internaţional. Unele dintre aceste programe de studii sunt globale, susţinute în limba engleză de profesori specializaţi în domeniile shipping, comerţ international, dezvoltare regională şi finanţe internaţionale.

Citeşte tot discursul AICI


Rector,
Conf.univ.dr. Andy Puşcă