Va aflati aici : Home Biblioteca Prezentare
Biblioteca PDF  | Imprimare |  Email 

 

 
Biblioteca Universităţii Danubius, parte fundamentală a ofertei academice, satisface prin dotare şi ambient nevoia de cunoaștere şi de formare profesională a viitorilor specialiști ai economiei naționale şi europene. Cele peste 41 000 de volume, colecții de reviste de profil științific şi acces nelimitat la baze de date şi biblioteci virtuale sunt un adjuvant prețios pentru viitorii specialiști în științe juridice, economie, relații internaționale administrație şi comunicare, inclusiv cadrele didactice îşi află aici sursa principală de informare științifica de ultima oră.

Oferta bibliotecii nu se limitează doar la profilele specializărilor existente, achiziția de carte şi publicații vizând şi un demers enciclopedic. Dicționare, enciclopedii, istorii şi alte lucrări cu caracter general sunt puse la dispoziția membrilor comunităţii academice tocmai pentru a evita un act formativ limitat la domeniul de studiu. Deschiderea actului formativ spre domeniile conexe disciplinelor şi spre cultura generală pune mai bine în valoare personalitatea specialistului, fie el student sau cadru didactic. Cele 12 ore de program zilnic sunt parte esențială a actului formativ din oferta academică.

Modernitatea a impus o organizare a fondului de carte cu accent deosebit pus pe achizițiile de ultimă oră din fiecare domeniu al științelor studiate prin demersul curricular. Nu lipsesc din oferta cărțile profesorilor de la Danubius, cursurile aferente disciplinelor studiate, titlurile de referință din fiecare domeniu, inclusiv un fond vechi de carte provenită din donații, totul accesibil prin sistemul informatic online, astfel ca nicio întrebare nu rămâne fără răspuns, când un cititor trece pragul bibliotecii noastre.  

 Regulament de organizare şi funcţionare