Va aflati aici : Home Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră Sondaje de opinie / Studii
Sondaje de opinie PDF  | Imprimare |  Email

"Fundația Friedrich Ebert - România a publicat raportul "Tineri în România: griji, aspirații, atitudini și stil de viață", realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS pentru fundație.

Studiu: Ce servicii sunt dispuse să externalizeze companiile din România - Un procent de 80% dintre companiile prezente pe piața din România sunt dispuse să externalizeze serviciile de asistență fiscală astfel încât să facă față reglementărilor românești.

 


Rata șomajului în rândul tinerilor, mai mică în țările cu perioade scurte de tranziție de la școală la locul de muncă
– cu posibilitate de download Studiu integral Eurofound (eng.)

 


Trendence Graduate Barometer 2014 - Romanian Total Edition


 

Taxele și bursele studențești diferă mult în Europa - Raport publicat de rețeaua Eurydice a Comisiei Europene. Raportul, care cuprinde date din 33 de țări europene, relevă faptul că sistemele de taxe au rămas relativ stabile pe continent, în pofida unor excepții notabile.


Prognoza pieței muncii și Barometrul profesiilor pentru anul 2014

 

Invitatie: Studiul "Compensații și Beneficii în Domeniul Financiar în România – 2014" - organizat de FinanceProfessionals.ro în colaborare cu firma de consultațăa Ascentor Business Advisors. Dacă doriți să vă exprimați opiniile, vă rugăm să accesați link-ul următor: https://www.surveymonkey.com/s/FinanceProfessionals2014

 

Raportul ultimului studiu FinanceProfessionals.ro "Cariera în domeniul financiar: oportunități și provocări", publicat în ianuarie 2014

 

Studiul privind impactul programului Erasmus confirmă că programul de schimb de studenți al Uniunii crește capacitatea de inserție profesională și mobilitatea profesională - Un nou studiu privind impactul programului Erasmus al Uniunii Europene, care vizează schimbul de studenți, demonstrează că absolvenții cu experiență internațională au șanse mult mai bune pe piața forței de muncă. Probabilitatea ca ei să fie afectați de șomajul de lungă durată este redusă la jumătate, în comparație cu tinerii care nu au studiat sau nu au participat la activități de formare în străinătate. La cinci ani după absolvire, rata șomajului lor este mai mică cu 23 %.

 

Antreprenorii vorbesc : Barometrul antreprenoriatului românesc 2013 - Studiul Ernst & Young România privind percepţia antreprenorilor români asupra mediului antreprenorial local are la bază un chestionar online care analizează percepţiile a 106 antreprenori români, interviuri directe cu 10 antreprenori români şi analiza a peste 200 de bune practici şi iniţiative guvernamentale din ţările G20. Dintre respondenţii la chestionar, 25% au afaceri de sub 1 milion EUR, 38% afaceri între 1-10 milioane EUR, 9% între 10-15 milioane EUR, iar 28% venituri de peste 15 milioane EUR.

 

Graduate Barometer Europe (GBE) 2014 / Barometrul Absolvenţilor din Europa 2014

Alumni Perspectives Survey

Trendence Graduate Barometer 2013 - Romanian Total Edition
Universitatea "Danubius" din Galaţi