Va aflati aici : Home Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră Cariera
PDF  | Imprimare |  Email

Redactarea unui CV

Start pentru o carieră didactică

Oportunități de carieră în turism

Carierele domeniului Juridic

Profesii juridice și rețele judiciare

Carieră în instituţiile Uniunii Europene

Tipuri de posturi

Profiluri profesionale

Instituţiile şi agenţiile UE

Link-uri utile

Recunoașterea calificărilor în străinătate - Ea este necesară dacă doriţi să lucraţiîn străinătate, în anumite domenii, dar nu se aplică pentru cazurile în care doriţi să studiaţiîn altă ţară.

 

Procedura de echivalare a studiilor din Romania în UK, prin intermediul Centrului Național de Informare și Recunopaștere Academică din UK (UK NARIC)

 

Orientări UE destinate să amelioreze formarea tinerilor - UE propune o serie de orientări care să garanteze că angajatorii oferă din start informații clare despre stagii și că acestea îi pregătesc pe tineri pentru un loc de muncă permanent.

Garanția pentru tineret - nouă inițiativă care urmărește să combată șomajul în rândul tinerilor, asigurându-se că orice tânăr cu vârsta sub 25 de ani primește o ofertă de calitate, în termen de 4 luni de la terminarea studiilor sau de la pierderea locului de muncă. Oferta trebuie să constea dintr-un contract de muncă, ucenicie sau stagiu ori dintr-un curs de formare continuă și să fie adaptată la nevoile și la situația fiecăruia.

 Metodologia privind mobilitatea academică a studenţilor - În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 855 din data de 24 noiembrie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului educaţiei naţionale şi ministrului delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică nr. 651/2014 pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenţilor.