Va aflati aici : Home
Revista Facultăţii de Drept

Revista Acta Universitatis Danubius. Juridica (www.juridica-danubius.ro) a apărut în anul 2005, adresându-se atât cadrelor didactice, cât şi practicienilor. Tematica generală a revistei se referă la domeniul ştiinţe juridice.

Revista are un colegiu de redacţie format din personalităţi în domeniu, din ţară şi din străinătate. De asemenea, are în vedere standardele de editare a revistelor ştiinţifice, respectiv, frecvenţa de apariţie, convenţiile editoriale internaţionale (rezumate, informaţii bibliografice etc.) şi cuvinte-cheie în limba engleză.

Pe baza unei abordări complexe şi moderne, în paginile revistei se regăsesc studii şi articole în domeniul amintit pe diferite linii de analiză: drept public, drept privat, drept comunitar. Încă de la primul număr, Revista s-a dorit a fi o tribună de dezbateri în vederea promovării circulaţiei de idei şi lărgirii dialogului ştiinţific în spirit european. Din acest punct de vedere, Revista Acta Universitatis Danubius. Juridica se înscrie în filosofia revistelor internaţionale de drept.

Revista Acta Universitatis Danubius.Juridica este inclusă în următoarele baze de date şi cataloage internaţionale:

- C.E.E.O.L.– Central and Eastern European Online Library

- IndexCopernicus Journal

- EBSCO 

- Magistri et Scholares

- HeinOnline

- Genamics JournalSeek

- Ulrich’s Periodicals Directory

- DOAJ

- Intute

De asemenea, următoarele biblioteci şi universităţi din întreaga lume  au link-uri spre revista Acta Universitatis Danubius.Juridica:
- Georgetown University Library
- Universitätsbibliothek Universität Giessen
- Vrije Universiteit Brussel
- Universita Degli Studi Di Modena E REGGIO EMILIA SBA - RISORSE ELETRONICHE